30 godina programa Kreativna Evropa MEDIA

MEDIA potprogram, koji je deo EU programa Kreativna Evropa, slavi 2021. godine 30 godina od osnivanja. Kako bi obeležila ovu priliku, Evropska komisija je 15. januara pokrenula kampanju vezanu kako za proslavu 30 godina podrške, tako i za pokretanje novog Kreativna Evropa MEDIA programa koji traje od 2021. do 2027. godine.

Kampanja će se fokusirati na 10 različitih tema koje objašnjavaju audiovizuelnu industriju i odvijaće se prvenstveno na društvenim mrežama, sa ciljem da stigne do mladih ljudi i profesionalaca u industriji.

Ovim povodom pokrenut je i vebsajt wealllovestories.eu koji će se redovno ažurirati tako da obuhvati sav materijal vezan sa kampanju, poput promotivnih video snimaka, informacija o novom programu i epizoda nove Instagram serije „Iza kulisa evropskog sadržaja – Kako se podrška EU pretvara u priče“ koja će približiti gledaocima na koji način EU podržava audiovizuelne i filmske projekte na terenu.

Ciljajući široku publiku, ovaj video zapis pokazuje zašto program MEDIA podržava audiovizuelnu industriju već 30 godina. Bez njegove pomoći mnoge evropske priče bi bile izgubljene i mnogi stvaraoci ne bi mogli da dođu do svoje publike.

Kad priče dođu do ljudi, podstaknu ih da razmisle, dotaknu svoja srca i postanu deo naše kulture. Zbog toga priče ne bi smele da ostanu u mraku. Moraju biti dostupni svima, bilo gde, bilo kada i u bilo kom formatu. Kao što naslov ovog video zapisa glasi: Priče postoje da bi se širile dalje (Stories are meant to be shared).

Uključite se direktno u ovu kampanju tako što ćete zapratiti program Kreativna Evropa na Facebooku, Instagramu i Twitteru, a mi ćemo svakako prenositi najzanimljivije sadržaje na našoj Facebook stranici i ovde na sajtu.